Re: dotace pivovaru
pokud tyto peníze dostanete,máte je jako zálohu,na splnění závazku,který musíte splnit třeba každé čtvrtletí,takže si je dáváte po splnění toho závazku vždycky ke konci každého čtvrtletí a tím se vám dostanou do příjmu, v DE: bankou si je dáte jako nedaňový příjem,v účetnictví do interních dokladů v částkách rozložených k datu,které máte na splnění výtoče a vždycky po uplynutí doby se vám zaúčtují do příjmu v nepeněžním deníku a tím se vám dostanou do daňového základu.Takže jestli tyto peníze dostanete na 5let,rozdělíte si částku na jednotlivá čtvrtletí a buď si je přiznáte nebo při nesplnění vrátíte pivovaru.Doufám,že jsem vám to vysvětlila srozumitelně Ke zdaněšní těchto záloh dochází vždy ve zdaňovacím období ,kdy byla záloha přijata
Ano,uděláte to
tak,jak říkáte a i ve smlouvě s pivovarem vám jako dovětek toto proúčtování napíší,není logické,abyste peníze obdržel v prosinci a částku danil,když ještě nevíte,jestli to bude celé vaše. A pivovar to má určitě po zkušenostech dobře ošetřené právně.
"proúčtování" v DE? tak to je nějakej super pivovar:-))
a poraďte mi, milá paní, jak se rozpouští v DE? A když podle vás ty peníze nejsou jeho, tak s nimi nesmí nakládat? jak to má pivovar ošetřené?
(vzhledem k tomu, že u malinké hospůdky s výtočí cca 2,5 bečky denně nabízí od 300tisíc víc (znám případ 2,5 mega), jde o sakra rozdíl na dani. to se finančáci napakují:-)))
vážená paní,není to reklama,je to dohoda o vyplňovacím právu a i podle právníků pivovaru se částka proúčtovává tak,jak jsem to napsala,není možné si dát do příjmu př. 4OO OOO,. a když závazek nesplníte,tak je vracíte a zase budete snižovat daně? To jste asi špatně pochopila vy.
Ke zdaněšní těchto záloh dochází vždy ve
zdaňovacím období ,kdy byla záloha přijata
tato věta prosím popírá celý váš předchozí text:-(( (a potvrzuje, co tvrdím já)
>vážená paní,není to reklama,je to dohoda o vyplňovacím
>právu a i podle právníků pivovaru se částka
>proúčtovává tak,jak jsem to napsala,není možné si dát do příjmu
>př. 4OO OOO,. a když závazek nesplníte,tak je vracíte
>a zase budete snižovat daně? To jste asi špatně
>pochopila vy.
tak si jardu blbněte dál. v de je prostě časové rozlišení jen u leasingu. peníze dostal, může s nimi nakládat, jsou jeho. v de se daní. jarda má na vybranou, ale mohla byste mu pomoci tím, že odkážete na § v 586/92, který říká, že jde o příjem osvobozený, nebo že se "záloha" v de nedaní. vyplňovací právo znám pouze v souvislosti se směnkami, smlouvy s pivovarem jsem vždy viděl pouze na reklamu. je pěkné, že podle právníků se "proúčtovává" podle vás, ale v de se neúčtuje.
(když vracím, jde to do výdajů.)
V této při podpořím 1234.........Zatím jsem vždy v této souvislosti viděla smlouvy s pivovarem formulované jako smlouvy reklamní s tím, že byl k tomu závazek určité výtoče. Hospoda je oprávněna si vyfakturovat částku (dohodnutou) za reklamu a pokud nesplní v roce výtoč, tak část peněz dobropisuje pivovaru zpět.
Takže přijaté peníze se samozřejmě daní hned, není to žádná vratná kauce nebo tak něco.....
Mluvíme o DE a tam je to jasné jako letní den.........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.