Re: osobní spotřeba a vklad do pokl. v D
pokud si děláte i osobní výběry, tak můžeteb říct, že jste si ty peníze zase zpátky do pokladny dala. Pokud se jedná o dost velké částy, argumentovat můžete půjčkou od rodiny, známých atd. Tohle mi v DE kontrolovali nejvíce....a navíc mi mínusový zůstatek 6.400 v pokladně doměřili.....nerozumím proč, ale doměřili....
Bez pokladní knihy i v DE je dost těžké mít ve financích pořádek. Podle mě je však nutné, aby pokladní kniha (nebo jinak nazývaná evidence) měla rozlišeno "příjem daňový" - tržby, "příjem nedaňový" - vklad OSVČ a stejně tak rozlišené výdaje.
Na minusový zůstatek nás na jednom školení upozorňovali už před mnoha lety. To kontrola FÚ považuje za zatajené tržby (podle zásady "upadli jsme mezi lotry".
DE není jednoduché účetnictví.V DE nemusíte vést pokladní knihu. Pokud ji vedete, určitě by se měla dodržovat nějaká pravidla. Setkala jsem se s tím, že po osobních vkladech šli v případě. že podnikatel byl ve ztrátě. Chtěli doložit, kde na vklady vzal, když je v minusu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.