Re: OT- trvalé bydliště
OT:
měla by vás od případných problémů chránit nájemní smlouva
-smlouva na dobu určitou,kde bude zakotveno ,že mu nájemní smlouva poskytuje trvalé bydliště pouze na dobu trvání smlouvy
a ukončením této smlouvy mu zaniká nárok na toto trvalé bydliště,bez náhrady .
je to docela problém,ale zkusila se bych se zeptat na evidenci obyvatel na MÚ,nebo právníka přes bytové právo.
>>Mám družstevní byt a v něm podnájemníka (se souhlasem
>>družstva), myslíte, že mi můžou vzniknout nějaké
>>komplikace, jestliže tomu podnájemníkovi umožním
>>zřídit si
>>v tom bytě trvalé bydliště? On má teď dost problémy
>>třeba s poštou a tak, ale zase aby mi to neznemožnilo
>>ho
>>případně vyhodit.
>
>OT:
>měla by vás od případných problémů chránit nájemní
>smlouva
nejde o nájem ale podnájem, jiný typ smlouvy= podnájemní
>-smlouva na dobu určitou,kde bude zakotveno ,že mu
>nájemní smlouva poskytuje trvalé bydliště pouze na dobu
>trvání smlouvy
>a ukončením této smlouvy mu zaniká nárok na toto
>trvalé bydliště,bez náhrady .
jde o trvalé bydliště ve smyslu evidence obyvatelstva, nikoliv o Vámi psané, zkuste si přečíst znovu dotaz.
>je to docela problém,ale zkusila se bych se zeptat na
>evidenci obyvatel na MÚ,nebo právníka přes bytové
>právo.
Není to žádný problém, prostě přihlášení k trvalému pobytu NENENE.
Co když ten byt budete potřebovat za krátkou dobu (krátká doba může být i několik let při vymahatelnosti práva) pro své děti? Tak dětem třeba nezbyde nic jiného než pronajímat drahé bydlení jinde a ve Vašem bytě bude vesele vegetit nájemník (a to není jisté, že bude platit vše, co má apod.)
No, mně se to toho taky nechce. Ale nevíte tedy někdo, jak se v tom případě řeší třeba komunikace s úřady? On má trvalé bydliště někde, kde se už dávno nezdržuje, takže třeba upomíky mu chodí tam, on to tím pádem vůbec neví a pak platí zbytečně penále. Nebo nějaké sociální dávky a tak, všichni trvají na trvalém bydlišti.
Vše se dá zařídit, vím to z osobní zkušenosti,dlouhodobě jsem bydlela na jiné adrese než bylo mé trvalé bydliště a zvládla jsem s tím i volit :-)) Stačí jen na všech podstatných úřadech (sociálka,zdravotka,fú) nahlásit doručovací adresu.Na poště je možnost zaplatit o přesměrování pošty,sice to něco stojí,ale je to pak s jistotou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.