Re: PP na dobu určitou u důchodce
Děkuji za odpověď.
Ano znám dobře tyto prokliky. Je mi také jasné, že zaměstnáním důchodce na stálo tento tratí důchod. Nikde však není vysvětlen pojem řetězování PP na dobu určitou (jeden rok) formou dodatků. Tedy pokud nedochází k každoročnímu odhlášení opětovném přihlášení na OSSZ. Co nastane ve třetím roce řetězování, máte na to prosím názor?
U důchodce se nestane nic, u něho můžete řetězit stále dál. Zpočátku sociálky tvrdily, že u důchodce, pokud nechce přijít o důchod, musí být vždy ukončen prac. poměr nebo dohoda a poté (třeba hned následující den) uzavřen nový poměr a tak pořád dokola. Pak převládl výklad, že se prac. poměr nebo dohoda nemusí ukončit, musí být jen sjednán na dobu určitou na maximálně 1 rok a pak jen může být dodatkem prodloužen, zase maximálně na rok a tak stále dál. Pro důchodce zkrátka to dvouleté omezení neplatí.
Děkuji i Vám paní Jiřko, měl jsem za to, že letos bude odstraněna ta nespravedlnost vůči běžným zaměstnancům. Ale z toho co se mi podařilo zjistit, zejména na tomto webu, tomu tak, k mé lítosti, opět není. A tak důchodci budou i nadále kralovat v oblasti PP na dobu určitou.
Dobrou noc.
Ale vždyť nikdo nepřikazuje zaměstnavatelům zaměstnávat důchodce.Pokud s ním nebudou chtít smlouvu prodloužit tak to neudělají.Naopak si myslím a mám to ověřené, že někteří raději zaměstnají důchodce. Nejsou tak nároční na výši mzdy. Berou důchod a tak jim stačí si přivydělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.