Vlákno názorů k dotazu DE a sklad od MM - Re: DE a sklad ************1) Nejedná se o zboží,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2008 21:44

MM (neregistrovaný)

Re: DE a sklad
    1) Nejedná se o zboží, vedla bych jen evidenci, jak jsem s dárkovými předměty naložila
    2) Zavádět na sklad je nesmysl. Netýká se podnikání, osobní výdaj.
    3) To žertujete? Cožpak služba se dá skladovat?
    4) Jaké dorovnání? Nakoupíte zboží= zavedete na sklad, prodáte zboží=odepíšete ze skladu. Co chcete dobropisovat? Prodejní cena nemá se stavem na skladě co dělat...

• 18. 1. 2008 14:26

Lucie (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpovědi
    atd.3) Ne nežertuji - mám účetní program pohoda a ten mi nabízí v zásobách kartu služby - vím, že ji nemám fyzicky
    atd4) Nakoupíme zboží - naskladním za cenu z faktury (př. 1000s dph), vyskladním a prodám za 1Kč, dodavatel mi pošle buď podklady k mé fakturaci (999kč) nebo dobropis na dorovnání ceny 999Kč, jelikož zboží klesla cena. (prodej telefonů Telefónica a stím spojené služby)

• 18. 1. 2008 16:01

MM (neregistrovaný)

3)pohodu neznám, s tímto jsem se nikdy nesetkala, ale platí předešlé - služby pusťe z hlavy
    4)Pokud jste plátci, tak sklad vedete v cenách bez DPH. Tomu vašemu systému s telefony moc nerozumím, ale přesto platí, že zboží ve skladu vedete v takové ceně, v jaké jste ho nakoupili - u vás tedy v konečné ceně, kterou vám dodavatel po všech kejklích vyfakturuje. Ale nekomplikujte si život víc, než je nutné. Prostě nakupte, prodejte. Nutná je inventura na konci zdaň.období, podle které vyčíslíte zásoby v přehledech. Během roku nakoupíte za 100, prodáte za 100+x nebo 100-x, to není až tak podstatné, pohyb ve skladu sledujete v kusech. Dobropis v DE děláte NZ minusem, takže to máte v pořádku....Doufám, že jsem vás nezblbla:))
    Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).