Vlákno názorů k dotazu Rozdělení společenství vlastníků bytů od Lada - Re: Rozdělení společenství vlastníků byt Dobrý den,já se domnívám,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2008 14:36

Lada (neregistrovaný)

Re: Rozdělení společenství vlastníků byt
    Dobrý den,
    já se domnívám, že nelze v 1 bytovém domě zřídit více než 1 společenství vlastníků. Myslím, že nejlepší by bylo abyste se shodli na nějakém kompromisu.

• 20. 1. 2008 15:07

pája (neregistrovaný)

Můj názor- záleží na rozhodnutí vlastníka- viz § 2 a) zák. 72/1994 o vlast.bytů, kde se uvádí, že ..rozhodnutím vlastníka za budovu lze považovat rovněž sekci se samostatným vchodem, pokud je samostatně označena č.popisným atd. Pak následuje Prohlášení vlastníka, uvidíme, co případně další.

• 20. 1. 2008 16:11

vera (neregistrovaný)

myslím, že situace u vás asi nebude tak jednoduchá. já sama bydlím v domě, který má tři vchody a každý vchod tvoří samostatné společenství. odprodej bytů od města proběhl asi tak před 6 lety. je to u nás takové, že ikdyž jsme jeden dům, každý ze vchodů má jiné vchodové dveře, vedlejší vchod je zateplen, my ne, u nás už jsme si na patrech vyměnili okna za plastová, vedle mají ještě ta stará, takže to vypadá jak v Kocourkově. ale myslím si, že možnost rozdělit tedy je.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).