Re: Povinnost podávat daňové přiznání
Nad 5000,- není daň srážková, ale zálohová. Není jasné, jestli se jedná o loňský rok nebo o leden. Jestli je to rok 2007, tak daň měla být nejméně 20 % pro ty, co nemohli mít podepsané prohlášení. Vystavte potvrzení o příjmu, buď požádají o roční zúčtování posledního zaměstnavatele v roce, bude-li to v jejich případě možné, nebo podají DP. Ti, pro které jste posledním zaměstnavatelem v roce vy, neměli souběžně v jednom měsíci 2 zaměstnavatele, ti vás můžou požádat o roční zúčtování.
Z příjmu 18000(nepodepsané prohlášení) jsem odvedl srážkovou ve výši daň 2713 dle tabulek (do 10100 12%,pak z přesahující částky 19%)...ale asi jsem měl odvézt zálohu ve výši nejméně 20%...Budu mít problém ? A byl by výpočet stejný i u podepsaného prohlášení ?
Zálohová se posílá na předčíslí 713. Domluvte se s FÚ, stalo se mi, že jsem to omylem poslala na špatné číslo, poslala jsem žádost a oni to převedli. Zjistěte si u toho člověka, kterému jste daň špatně spočítal, jestli ten měsíc měl podepsané prohlášení jinde. Třeba by vám ho mohl podepsat a bylo by po problému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.