Re: Daň z příjmů fyzických osob 2007
A na základě čeho by se mělo podávat daňové přiznání osoby, která nemá vůbec žádné příjmy, ani ze závislé činnosti,ani z podnikání ani jiné např. pronájem a podobně?Což pak třeba důchodci, studenti,ženy na mateřské a rod. dovolené musejí podávat daňové přiznání? Přečtěte si § 38 g zákona o daních z příjmů.
Pan(í) J. má pravdu, zákon zní jasně a je jedno, co si říká FÚ. "Daňové přiznání je povinen podat každý, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, přesáhly 15 000 Kč.........atd". Takže ostatní povinni nejsou. Já bych nerozmazlovala FÚ tím, že se bude byrokratovat navíc, protože by mohl přijít nějaký dobrák-poslanec s nápadem, že by nebylo špatně to dát šmahem na všechny bez výjimky:-))
Stejně mi to vrtá hlavou.Vy jste určitě situaci nepopsala přesně.
Jestli-že se FÚ už u oné osoby nějakým způsobem angažoval-tak určitě ta dotyčná osoba musela mít s FÚ něco do činění.Napadá mně jenom situace, kdy tato osoba měla v minulosti nějaké příjmy
(podnikala) a v roce 2007 neměla žádný příjem z podnikání,proto po ní chtějí DP s nulami nebo čest.prohlášení.Vy jste ale psala, že nepodniká.Pro klid mého svědomí, napište o jakého poplatníka se vlastně jedná.V jaké souvislosti se FÚ takto vyjádřil.
Já jsem odpovídala na vámi položený, ale možná chybně formulovaný dotaz.
Připojuji se k názoru paní Ivča1 a další. Nejsou-li příjmy nad 15000Kč, přiznání nepodáváte (zvlášť, když nemáte ani ŽL). Máte-li ŽL, pro klid duše stačí zaslat na FÚ dopis, ve kterém jim sdělíte ".. Vzhledem k tomu, že jsem za zdaňovací období 2007 neměl(a) žádné zdanitelné příjmy, nepodávám daňové přiznání. " Stačí. Postupujeme takto několik let a nemáme s FÚ žádné problémy. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.