Re: oříšek-dodání zboží slovenskému nepl
Tak to je tedy opravdu případ.. :-). Pokud se ozval sám, tak je to samozřejmě jinak. Já bych se přiklonila k variantě, že bude platit daň z celé částky... Pokud někde jinde zjistíte, jak to má být, tak to sem napište, ať jsme v obraze. My taky prodáváme zboží na SVK neplátci daně, ale zatím se mi neozval, že by překročil limit, takže s tím zkušenost nemám...
Stroj sice byl s instalací, ale toto nebylo na faktuře deklarováno, takže vlastně nevím, jak to posuzovali.
Díky Vám všem, ano, pokud se ještě něco dozvím, napíšu to sem, jinak Vám pouze napíšu, jak jsem to vyřešila - bez záruky :-).
Krásný večer!
ted mi to myslim seplo celé,pokud dodávám zboží neplátci platím českou dan a jeho limit mě nezajímá,to si hlídá on a pokud se stane plátcem z titulu překročení limitu zaplatí jejich dan a tu českou si může nárokovat,což se mě ale jako dodavatele už netýká a jestli dodán zboží s instalací či montáží je místo plnění tam,kde se to montovalo a on se stane plátcem,protože přijal něco s montáží a celé to platí on....pokud se to nesmontovalo tady,pak by šlo opět o českou dan:-)
Re: jak to dopadlo :-)
To, co píše Andrea, je možná nejsprávnější, ale u nás to dopadlo z časových důvodů (řešili jsme to dva dni před termínem DPH) nakonec tak, že on se zaregistroval, je plátce pro dovozy (tj.pořízení zboží) a zaplatil plnou částku daně na Slovensku. S tou instalací to spojené nebylo (neměli jsme ji na faktuře), bylo to proto, že překročil limit.
My jsme to zde nezdanili, ale zahrnuli do "dodání zboží" a souhrnného hlášení.
Mám kopii jeho žádosti o registraci a daňového přiznání k DPH potvrzující odvedení této daně.
Ještě jednou díky všem!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.