Re: část zboží pro vlastní potřebu, co D
jedná se mi o toto
podnikatel má prodejnu elektro, v září nakoupil jako zboží kameru za 100 + 19 DPH, takže v září nárokoval toto DPH. tuto kameru si v prosinci jako kdyby koupil sám sobě, jestli se tedy může tato prodejní cna pro něj rovnat nákupní, nebo jestli si ji musí "koupit" za cenu obvyklou , tedy prodejní.
děkuji
nemyslím si, že prodejní cena je cena stálá, s touto cenou se může přeci hýbat, právě proto to posunu na konec tohoto roku, do té doby máme toto zboží na skladě a proč by si nemohl podnikatel "koupit" zboží u sebe? cena bude vyšší než nákupní
OT
a mimochodem, jedná se o částku cca 6000.
věřím že jste znalý v oboru, nicméně věta typu-vpadly jsme mezi lotry-asi není příliš na místě, takže to je spíše o vašem charakteru. nejde přece o aroganci. chtěla jsem to mít v pořádku
hezký den
Vážená paní Vero,
Pokud jste vztáhla to rčení na sebe, pak mě to velmi mrzí a velice, velice se omlouvám. Vy to chcete mít v pořádku, to je normální. Nenormální je, že účetní, aby to měl v pořádku, musi hledat, vymýšlet, ptát se, jen proto, aby plnil různé žádosti, směřující k úspoře na daních ve výši, která žadateli nepodlomí životní úroveň.
Líbí se mi např. i to, že při maléru to prostě blbě zaúčtoval účetní.
Ještě jednou - prosím omluvte mne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.