Re: DE - kontokorent,prosíííím.
Když existovalo jednoduché účetnictví, tyto případy řešil sloupec "průběžné položky", tedy to co je v podv.účetnictví účet 261. Když byl pohyb z pokladny na bankovní účet, účtovalo se pokladna výdej, průběžné položky příjem. A hned se zapsalo průběžné položky výdej a bankovní účet příjem. Když se potom oba sloupce průběžných položek sečetly, musily být oba součty stejné, pokud nebyly - hledala se chyba. Pokuste se "vpašovat" mezi pokladnu a bankovní účty tyto dva sloupce a budete mít velmi dobrý přehled o všech fin. pohybech.
Re: Pro ANONYM!!
Paní kolegyně, já jsem Vám uvedl postup pro DE pod zn. xxl. Ještě bych k tomu dřívějšímu dodal - ty dva sloupce průběžných položek samozřejmě používejte i pro pohyby mezi dvěma nebo třeba i více bankovními účty.
Pokud jste se k mým předchozím řečem dostala, tak sem napište
jen slovo četla, nebo tak. Zdravím.
Re: Pro ANONYM!!
Děkuji všem, jste zlatíčka.xxl děkuji a četla jsem :-)).
Jinak já mám praxi v účetnictví a DE nemám tolik v kůži. Budu to řešit přes průběžné položky,ale ty pro ten kontokorent jsem si vytvořila nové a označila KONTOKORENT.Hezký zbytek večera a hodně sil, budeme je do DP potřebovat.Lenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.