Re: Výpočet mezd
nevím, proč počítali ZP 585 Kč (vypadá to, že měla nějaký den neplac. volna nebo neomluvené absence? - to by potom platila celých 13,5% ZP za tyto kal. dny)
v září nemohla využít celou slevu na poplatníka 600 Kč, protože daň je nižší
v září měla zaměstnankyně u předchozího zaměstnavatele podepsané daň.prohl. - tam uplatnila slevu na poplatníka, u Vás ho mohla také podepsat, ale slevu na poplatníka uplatnila až od října
pokud je nesrovnalost ve výpočtu mezd od předchozího zaměstnavatele, potom zaměstnanci vydejte potvrzení o zdanitelných příjmech - ať podá daň.př. na FÚ sám (nejste povinna za jiné mzdové účetní srovnávat jejich chyby)
Vypadá to, že ji měli v evidenci až do konce září, ZP vychází jako doplatek do minima. Buď to měli chybně nastavené v počítači, pak bych to neřešila a RZD bych klidně udělala, nebo skutečně její předešlý PP skončil v době, kdy už pracovala u vás, pak by to byl souběh a nechala bych ji udělat si DP. Překontrolujte zápočtový list, jaký má datum ukončení PP.
Na zápočtovém listu i na podrobném rozpisu příjmů je všude uvedeno výstup 10.9.07. Neplacené volno neměla. Nakonec jsem tedy udělala chybu i já, protože já jsem jí v září odečetla slevu na poplatníka 600,-. Zdravotní pojištění má špatně, ale to já řešit nemusím. Nesrovnalosti ohledně slevy na poplatníka vyřeším, když jí udělám to roční zúčtování. Děkuji za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.