Re: Kolik za vedení daňové evidence?
Dle mého je ta cena přiměřená, zvláště pak jestli máte všechno v pořádku. To je tak průměrná cena účetní/mzda za měsíc.
Daniela
>Prosím o srovnání cen, nemám přehled. Účetní mi za
>vedení daňové evidence za celý rok stanovil cenu 30 000,-
>Kč.
>Mám asi 500 položek k zaúčtování, jsem plátce DPH
>čtvrtletní, dělá mi kompletní evidenci: 4x ročně DPH,
>daňové přiznání z příjmu FO a daňové přiznání k silniční
>dani.
>Zdá se Vám tato částka přiměřená? Počítala jsem s
>cenou nižší, vím že to není lehká práce, že musí mít
>určité znalosti, ale přesto, můžete mi někdo napsat, jestli
>je to cena přiměřená nebo vysoká.Děkuji
Za 12-15 tis.bych to nedělala.To si radši lehnu s nohama na vrch.
Navíc se nedá takhle na dálku posoudit, o jaké účetní případy se jedná. Můžete mít klienta, který má 50 dokladů a tzv.,,samé špeky"
A klienta, který má 500 dokladů bez nějakých záludností.
Účetní , nesnižujte cenu své práce!!!
Já bych pod 30 tis. také nedělala. Spočítali jste si, kolik času u toho strávíte? Neustálé novinky v zákonech nás nutí se stále učit. Kolik stojí programy, spotř. mat. atd. Teď mi odešel klient k jíné účetní - důchodkyni, protože dělá za 1/3 toho co je normál. Ale je doma, nudí se tak proč ne. Jen jsem jí chtěla vzkázat - paní důchodkyně děkujeme za podceňování naší práce!!!
Tady vidíte Pavlo, že na odměnu za účetní práce není jednoznačný názor ani tady. Záleží na lokalitě, kde se nacházíte, na tom, kolik klientů má účetní a také na tom jak je její práce precizní. Já vím, může být účetní velmi dobrá a přesto si řekne "pár korun". Ale je to jen na Vás, komu své doklady svěříte. Vždycky si můžem vybrat, od koho nakoupíme služby.
Já s cenou 30 tis na rok souhlasím.
Ano, jsou tací kteří na normální taxu opravdu nemají a těm slevím, ale z papírů se dá vyčíst kde co, tak nevidím důvod aby ten, kdo na to má ,neplatil normálně. Za těch 15 tis. bych to také nedělala. To se radši budu věnovat dětem , protože čas, který strávím nad těma papírama jde na jejich účet:-( a to nejsem určitě sama!
Naprosto souhlasím, také raději čas věnuji dětem. To ale neznamená, že budu posměšně hodnotit důchodkyni, která si svoji práci cení jinak než já. Když chci dvojnásobek, musím to umět vysvětlit. BTW - vy hodnotíte podle papírů, na co klient má? a to mu hodláte nechat minimální nebo průměrnou mzdu? :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.