Vlákno názorů k dotazu Co dělat,když jsem dělala2 měsíce chybu? od Anna - Re: co dělat,když jsem dělala2 měsíce ch ***Nebuďte zoufalá,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2008 18:46

Anna (neregistrovaný)

Re: co dělat,když jsem dělala2 měsíce ch
    Nebuďte zoufalá, všechno se dá napravit. Kalkulačky na netu jsou pro orientaci zaměstnancům, pro mzdové účetní je rozhodně lepší spolehnout se na vlastní hlavu :-)).
    Proč to Prohlášení nepodepsal - má ještě jiného zaměstnavatele? Jestli ne, ať podepíše (antedatované) a máte po starosti.
    Jestli podepsat opravdu nesmí, taky se nestalo nic nenapravitelného. Ze zákona máte možnost takovou chybu opravit (i bez souhlasu zaměstnance). Můžete mu srazit rozdíl na daňové záloze v termínu do 31.března následujícího roku. Ty sražené částky pak musíte zahrnout buď do potvrzení o příjmech, které mu vystavíte k daňovému přiznání, nebo do ročního zúčtování, jestliže vás o ně požádá.
    Důležité je, jestli u vás ještě je, aby bylo z čeho srazit.

• 24. 1. 2008 21:35

Iva (neregistrovaný)

Re: co dělat,když jsem dělala2 měsíce ch
    Uf,to se mi docela ulevilo. Pracuje u jiného zam.,takže tam má podepsané prohlašení. A jak mu to tedy mám zahrnout do prohlášení.............tam dám ty částky skutečné sražené a pak tam dopíšu rozdíl,co mu mělo být sraženo? Nebo mu o to více prostě srazím já příští měsíc? A jak to mám zapsat na FU do výúčtování daně?.........napíšu co mělo být správně sraženo a co bylo skutečně a vznikne tedy ten rozdíl,který doplatíme do 31.3.?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).