Re: Nedaňový doklad
Můžu ještě poprosit?
V případě ,že vedu účto ,mohl/a by jste mi napsat postup .
Vystavím zálohou fa nedaňový doklad ,do banky mi přijde úhrada zálohy- nedaňového dokladu .
Co v tomhle případě ?Můžete mi pomoc s postupem?
Nerozumím termínu daňový doklad na přijatou platbu.
Nemám ze zálohovkama moc zkušeností a dříve se DPH ze záloh neodvádělo.Záloha se odečetla od komplet fa a danila se komplet fa.
Děkuji
Asi blbá otázka,ale proč a z jakého důvodu a na koho vystavuji ten doklad o přijetí platby.tomu pořád nerozumím.
Myslela jsem si ,že vystavím zál.fa př.10000,-CZK,bez DPH,když se nejedná o daňový doklad. I když vedu účto. Je někde uvedeno,že jako plátce DPH nemůžu vystavit nedaňový zálohový doklad?
po přijetí platby zaúčtuji na účet záloh ,po vystavení fa spáruji úhradu z účtu záloh.
Po vystavení komplet fa odečtu na fa jednorázově uhrazenou zálohu.
Jedná se mi ,ale o DPH .DPH v tomto případě odvádím ze skutečné faktury?Nehledě na zálohu?Z té zálohy neodvádím nic.?Nebo se zase něco někde změnilo?
Děkuji
§ 21 zákona o DPH.
Dan na výstupu je plátce povinen přiznat ke dni uskutečnění zdan.plnění nebo ke dni přijetí platby,a to k tomu dni,který nastane dřive.
např. na účet Vám příjde platba za zálohu dne: 15.1.08 a datum uskutečnění zdan.plnění(vystavení konečné fa) je ke dni 15.2.08.
DPH jste povinna odvést za měsíc leden. a to ke dni 15.1.08 z daňového dokladu na přijatou platbu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.