Re: Roční zúčt.daně-nemělo být
Ano, přesně tak. A mě nenapadá jiná myšlenka, jak to napravit. Kdybych udělala vyúčt.za firmu poníženou o tyto přeplatky, pak by nám vznikl FÚ nedoplatek na dani u firmy druhé, za kt. bychom FÚ zaplatili penále. Tak co myslíte, dá se to napravit jinak?
Vazba je taková, že nevyčerpaná dovolená přešla na firmu novou. Obě firmy mají stejného majitele, ale ta původní je fyz.osoba a druhá s.r.o. (jednatel, ředitel). Tak co myslíte, mám nějakou šanci? Jen si nedokážu představit, jak provést to vyúčtování za jednotlivé firmy. Samozřejmě musím je obě zpracovat já. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě? Ach jo, kde sáhnu, nacházím chyby, už se mi nechce kopat do minulosti účta, ale tohle musím udělat.
záleží, zda zaměstnanci přešli pod novou firmu se stávajícími pracovními smlouvami nebo sepisovali smlouvu novou? To je totiž rozhodující, pokud jim pracovní poměr nezanikl/nevznikl, potom jim přešel i průměr pod novou firmu, VZ SP pro výpočet nemoc. dávek , dovolená apod., potom těm, co takto přešli, byste mohli provést RZ u "nové" firmy
pokud ale sepisovali nové prac. smlouvy - tj. nový nástup, potom mělo být RZ uděláno u "staré" firmy nebo si měli udělat daň.přiznání na FÚ (pokud totiž již "stará" firma není a nebo je, ale má dluhy na FÚ, potom nebude z čeho zaměstnancům daně vrátit)
Když to vidím takhle, jde o změnu formy a tudíž následnickou společnost a tak bych v nové klidně vyplatila RZ.Pro svůj klid se ale zeptejte na finančním ředitelství, nikdo Vám hlavu neutrhne a myslím, že je to dobře.Něco takového jsem měla jako mzdovka u ČD, kde se rthal podnik na jiné subjekty a.s. a s.p. a měli jsme to takto-posvěcené FÚ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.