Re: kontrola účtování
Já to beru jako celé údržba, když mám fakturu od autoservisu na servisní kontrolu po 100 tis., tak taky mám rozepsaný materiál zvlášť a práce zvlášť, ale dávám vše na 511.
Pokud by byl samostatný nákup toneru v papírnictví, tak dávám na 501, ale toto je výměna, takže služba spojená s výměnou "součástky".
Re: kontrola účtování
Já myslím, že je zbytečné se nad tímhle trápit, každý podle svého gusta a nemyslím, že by to mohl někdo napadnout, že je oboje špatně, ale když už jsme u toho, tak v zásadě jste se strefil(a), pokud dolejou v servisu olej, tak účtuju na 511 vše. Nákup benzínu není služba, to je čistě materiál bez služby, proto na 501.
Jakmile je něco v servisu v rámci údržby, považuji to celé za údržbu, i když součástí je materiál, neboť servis je právě od toho, aby toto udělal a vyměnil+naúčtoval potřebný vyměněný popř. doplněný materiál. Pokud si veškerý materiál nakoupím sama a doplním a vyměním sama, účtuji na materiál.
Ale jak jsem uvedla, nemyslím, že by na tomhle byla založena podstata účetnictví:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.