Re: Vyúčtování daně srážkové
Tak na to se musím podívat co s tím, já odvedla srážkovou daň. Já pracuju v Pohodě a teď jsem si vyzkoušela mzdy za leden a pokud mám v personalistice dáno příležitostí zaměstnání tj. odměna ve výši 390,--Kč, tak mi program upozorní že budu chtít zdanit zvláštní sazbou do limitu a bez odvodu sociálního a zdravotního? A mám i naistalovanou aktuální verzi pro rok 2008. A kde přesně najdu že se od letoška z odměny příležitostní odvádí zdravotní a kde najdu že se odvádí zálohová a ne srážková. Prosím Vás o info děkuji Zuzana
Kč.
>
>Tak na to se musím podívat co s tím, já odvedla
>srážkovou daň. Já pracuju v Pohodě a teď jsem si vyzkoušela
>mzdy za leden a pokud mám v personalistice dáno
>příležitostí zaměstnání tj. odměna ve výši 390,--Kč, tak mi
>program upozorní že budu chtít zdanit zvláštní sazbou
>do limitu a bez odvodu sociálního a zdravotního? A mám
>i naistalovanou aktuální verzi pro rok 2008. A kde
>přesně najdu že se od letoška z odměny příležitostní
>odvádí zdravotní a kde najdu že se odvádí zálohová a ne
>srážková. Prosím Vás o info děkuji Zuzana
jděte na www.vzp.cz a v aktualitách ze dne 12.prosince 2007 pod názvem změny v platbě zp od 1. ledna 2008 ... je to hezky popsané. JJ.
Srážkovou daň do 5 000 při nepodepsaném prohlášení řeší § 6 odst. 4 ZDP - uvádí se zde, že jde o příjmy podle odstavce 1 písm. a) a d). Jak vidíte, je zde vynecháno písm. b) a to jsou právě příjmy za práci členů družstev, společníků a jednatelů společností s ručením omezeným - u těchto tedy nelze uplatnit srážkovou daň a postupuje se u nich podle § 38h odst.4 tedy zálohová nejméně ve výši 20 % (v r.2008 zálohová 15 %)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.