Re: Přiznání daně z převodu nemovitosti
A Vy podáváte dodatečné přiznání?
No v podstatě řádné,i když jsme si spletli tak 1.měsíc od zapsání do katastru :( Moje rodiče prodali dům,jenže to bylo komplikované v tom,že tak 5let po odhadu a několika nových dodatcích ke kupním smlouvám dostali od kupujících peníze a až v loni 10/07 se to přepsalo v katastru a teď mě mamka (původní majitelka) požádala o vypracování Přiznání. A tohle je pro mě úplně nový doklad.
No, potom nevím, co tím myslíte příloha č. 2, našla jsem jen jednu a ta se týká dodatečného přiznání. Pokud to přižnáte jako řádné přiznání, potom: za prvé podáváte pozdě, daň je povinnost zaplatit a odvést do 3 měsíců po zapsání do katastru nemovitostí, teda od následujícího měsíce Váš případ: 10/07 v katastrü, do 31.1.2008 mělo být podáno a zaplaceno. A za druhé znalecký posudek starý pět let je určitě starý, nevím přesně jak má být starý, ani to nemůžu najít, myslím, že půl roku? Ale tím si nejsem jistá. A ještě další věc, pokud prodali, potom si dělá sama přiznání a musí rozdíl zdanit, to jen pro okraj.
Vyřizuji to za rodiče,ale samozřejmě jen připravuji,takže všude budou podepsáni oni. Dávám jim dohromdy veškeré podklady k tomu. Aktualizace posudku - stačí tedy zajít za tím,kdo tenkrát ten posudek sepisoval,ať přepíše starý list na nový?? Kolik to tak může stát, z toho mám hrůzu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.