Vlákno názorů k dotazu Řidiči-zahraniční sl.cesta-stravné???? od Zuzi - Re: Řidiči-zahraniční sl.cesta-stravné?? Měl by jste použít kurz ČNB...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2008 14:16

Zuzi (neregistrovaný)

Re: Řidiči-zahraniční sl.cesta-stravné??
    Měl by jste použít kurz ČNB ke dni zahájení prac.cesty. Zaměstnanci Vám předkládají vyúčtování pracovní cesty, z jakého důvodu z něj nelze vyčíst začátky a konce prac. cesty? Měli by mít stanoveno pravidelné pracoviště - jakmile ho opouští jedná se o počátek a stejně určíte konec. Vyplatit můžete poté souhrně za celý kalendářní měsíc s použitím kurzů ČNB pro jednotlivé cesty.

• 5. 2. 2008 14:27

Dr. (neregistrovaný)

Asi jsem se nevyjádřila dobře, samozřejmě můžu vyčíst, kdy cestu začali a ukončili, jen jsem chtěla říct, že je to takhle velmi složité, mají třeba až 12 pracovních cest za měsíc.
    Ovšem jak vidím, tak mi asi nic jiného nezbyde.
    Díky za radu.

• 5. 2. 2008 15:40

DANA (neregistrovaný)

Já jsem už svůj postup popsala níže a nechci nikomu vnucovat,že je to správné a určitě to není bezchybné. Jen bych chtěla objasnit proč je problém třeba konec cesty. Např. řidič jede ze Španělska a zastavi se ve firmě (natankuje=15 min,1hod nebo 8hod) a pokračuje vyložit zboží, pak se teprve vrátí na firmu nebo pokračuje dál. Někdy to bývá proloženo pobytem doma,kde tráví předepsané volno. Pak následuje další cesta,kde se opět může zastavit na firmě,ale také nemusí. Pokud něktetý velký dopravce skutečně počítá každou jízdu zvlášť, tak žasnu a hluboce se klaním.

• 5. 2. 2008 17:49

Ivča2 (neregistrovaný)

Nevidím v tom žádný problém, řidič má očislovanou "košilku"
    podle SPZ auta + pořadové číslo cesty. Cesta končí úplnou vykládkou a dojetím do sídla firmy. Pokud po poslední vykládce jede rovnou na novou nakládku a teprve potom do firmy vytáhne si
    novou "košilku" opatří pořadovým číslem a do ní mi zakládá veškeré
    doklady týkající se této cesty. CHce to trochu důslednosti v začátku
    ale jakmile si řidiči zvyknou, dá se vše velmi dobře vysledovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).