Re: výpověď?
jak je možný ,že jste stále v pp? Podepisoval jste dodatek ?Platí za vás Zp Sp Daň,?
okamžitým zrušením ,výpovědí ,dohodou.
Zaměstnavatel vám ji může dát (tu dvouměsíční výpovědní dobu,když nmikoho jiného nemá).Nicméně vy nemusíte nastoupit,ale v tom případě vám může nechat nahradit ztrátu.
>>Zdravím, mám sepsanou smlouvu na dobu určitou - 3
>>měsíce bez zkušební doby. Tyto 3 měsíce skončily asi
>>před
>>půl rokem a nemám sepsanou jakoukoliv další smlouvu.
>>Teď potřebuji co nejrychleji pracovní poměr ukončit,
>>jak je to možné? Může po mě zaměstnavatel chtít
>>výpověď
>>s dvouměsíční výpovědní lhůtou?
>>
>>Díky za odpovědi, Michal
>jak je možný ,že jste stále v pp? Podepisoval jste
>dodatek ?Platí za vás Zp Sp Daň,?
>okamžitým zrušením ,výpovědí ,dohodou.
>Zaměstnavatel vám ji může dát (tu dvouměsíční
>výpovědní dobu,když nmikoho jiného nemá).Nicméně vy nemusíte
>nastoupit,ale v tom případě vám může nechat nahradit
>ztrátu.
co jsem se teď dočetl všude možně na internetu, taková smlouva se prodlužuje automaticky na dobu neurčitou - jestli jsem to dobře pochopil? Nic dalšího jsem nepodepisoval, mzdu, pojištění i daně platí.. V tomto případě by mě tedy mohli 2 měsíce držet, že?
Pokud zaměstnanec po skončení doby určité dále pracuje s vědomím zaměstnavatele, mění se pracovní poměr automaticky na dobu neurčitou a přesně to se stalo u Vašeho prac. poměru. Takže pokud se se zaměstnavatelem nedohodnete na ukončení k nějakému datu, nezbude Vám, než dát výpověď a dodržet 2 měsíce výpovědní doby. Zajděte za ním a zkuste se dohodnout. Pokud se na nějakém datu skončení dohodnete, dohodu sepište, oba stvrďte svými podpisy a 1x si necháte Vy, 1x zaměstnavatel. Prac. poměr pak skončí dohodnutým dnem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.