Re: Účtování v s.r.o.
osobně by mě to také zajímalo,protože v případě měsíčního platcovství ,to občas praktikuji také.
Z praxe to ale jinak nejde. Nikdo mi fa na jiné datum nepřevystaví. Nikdy jsem žádné problémy s tímto neměla.Pokud jde o uplatňování.
Z hlediska plnění bych si to také o měsíc dovolila. Nic tím nekrátím a stát o nic neokrádám.
Dámy, Váš názor mne děsí,
protože jsem byla na kontrole DPH a pokud je DPH uvedete v jiný měsíc, tak musíte podat opravné DP tzn. doklad dát do toho měsíce, kdy je uvedeno UZP.
Nevím odkud jste, ale tam kam chodím já na FU by Vás s tím vyhodili - vedu podvojné účetnictví s.r.o.
Terko a mohli by mi ti vaši z Fú zodpovědět následující:
V případě že 28. mi přivezou zboží v hodnotě př: 150 000 s DPH
pouze na přejímku s DL .Je to z důvodu vracení zboží nebo změny pro fakturu.
Fakturu je plátce povinnen vystavit do 15 dnů pokud se nemýlím.
A fa mi přijde 13 s plněním 27 předešlého měsíce. Mám systém měsíčního plátcovství ,kdy ho k poslednímu dni v měsíci uzavírám a tisknu setavy .Samozřejmě i DPH včetně přiznání.
Nemůžu čekat v tom množství dokladů 13 dnů na jeden doklad.
Myslím, že základem je přesná evidence.
Pockejte, dodatecne DP podavam prece vzdy kdyz se meni dan.povinnost a muze se podat jeste pred uplynutim kalendarniho roku. Tady slo asi nejspis o to, jestli lze uplatnit FP napr. s lednovym DUZP v radnem priznani treba az v prosincovem. Tudiz bez dodatecneho priznani....
Terko, myslím, že Fú toleruje v průběhu roku uplatňování DPH na vstupu i později než je uvedeno v dokladu. Na výstupu samozřejmě ne, to odvádím včas, ale když mi firma nedá včas doklady, tak to neřešim a účtuju je když je dostanu. Kdybych měla dělat pokaždé opravné DP tak si asi hodím mašli. To bych nedělala nic jiného. Vy máte vždy všechny doklady včas? Pak předpokládám, že Vaší firmě dodavatelé vyfakturují vždy vše do konce měsíce a hned to pošlou.
(U nás ó nikoli. Někdy mi přijde faktura i za několik měsíců.Třeba se někde toulá, kdo ví, nebo ji zapomněli poslat a dělají jakoby nic.)
Jana
Dobrý den,
u nás se účtuje takto:
pokud jde o doklad tuzemský tak uplatňuji třeba za půl roku. Přelom roku řeším dodatečným.
Pokud se to týká zahraničí, tak zdanitelným plněním máme datum vystavení faktury a pokud se učtuje jiný měsíc tak dáváme dodatečná přiznání, do měsíce ve kterém bylo zdanitelné plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.