Re: zvěřejnění listin
To ano, povinnosti má.
Pokud se podívám na několik např. s.r.o. tak některé mají vzorně všechno, některé ne. Ale o to mi ani tak v tuto chvíli nejde.
Zajímalo by mě, proč některé dokumenty u některé firmy jsou veřejné - zdigitalizované, a některé stejné dokumenty u jiné firmy zdigitalizované nejsou. A nejsou tedy veřejně přístupné.
Vadí mi to, že o některých firmách se můžou ostatní dozvědět úplně všechno a o dalších nic. Nebo téměř nic.
Trochu mě to štve, protože my jsme ti poctiví, co plní vždy vše dobrovolně a včas. A pak na to tzv. doplatíme, protože jsme před ostatními úplně nazí.
Jana
no jestli vás to potěší, tak my jsme právěže taky ti poctivci... takže když najedu na naši firmu, máme tam vše, ale když si hledám některý firmy, který si potřebuju proklepnout, jak jsou na tom, jestli nám budou schopni platit apod., tak na ně bohužel nic nenajdu... :-(
Taky jsem nad tím bádal a když jsem volal na soud, tak mi bylo řečeno, že digitalizace pokračuje různým tempem podle technických a personálních možností konkrétního soudu, ale bude tam postupně prý vše a ke všem zapsaným subjektům, tak nezoufejte.
INFO- důležité pro všechny:
novela přest.zákona, účinná od 1.3.2008 - § 24 Přest. na úseku podnikání - odst. 1 písm. c) bod 2. kdo poruší povinnost uložit listinu do sbrírky listin - hrozí pokuta až 50.000.-Kč, případně i zákaz činnosti do 1 roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.