Re: Slevy pro nerezidenty už ano od ledn
no, fuj, Laďo, není skvělé, že to urychlili alespoň o těch 7 měsíců ? A kdo ví, co vyjde ve FZ, třeba to budeme moci vrátit za leden. Také mám klienty, kteří už výplaty měli, ale také mám personální agenturu, která zaměstnává jen Slováky a ti dostanou dáreček :) Jen bych dala na zadek tomu, kdo tu změnu od 1.1.08 s velkou slávou vymyslel a nachystal pár bezesných nocí nerezidentům, tedy alespoň těm, kteří to sledovali :), zdravím
Ano, byla to skutečně rychlá chválihodná reakce na vzniklou situaci. Myslím, že ve FZ bude přesně ten samý uvedený text na stránkách MF. Ale i když by se leden už neopravoval u těch, kteří už leden uzavřeli, tak se prostě doplatí v ročním zúčtování nebo daňovém přiznání.
prostě se doplatí v RZ nebo přiznání se lehko řekne, když dělají za minimální mzdu a 2000 už jsou slušná částka a proč by měli čekat rok na vrácení jen díky chybě zákonodárců ? Rozhodla jsem se jim vrátit i za leden, jelikož MF sděluje, že v průběhu roku 2007 lze poskytnout zák.měs.slevu nerezidentům, pojmu to jako chybu (i kdyby svou..) a vrátím jim za leden 08. Nevěřím, že by to FÚ penalizoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.