Re: Doklad z roku 2007
Odpočet DPH se tu řeší během pár dní už potřetí.Doklad zaúčtujte do 2007 a nárok na odpočet uplatněte v lednu 2008 v řádném přiznání. Nemusíte podávat žádné dodatečné. Tento postup je schválen MF z června 2007 a uveřejněn na stránkách české daňové správy, adresa je někde níže
Re: Doklad z roku 2007
To je teda zajímavé, co tady píšete. Taky mám jeden doklad z roku 2007, DPH na něm činí asi 10.000 Kč. Chystám se, že udělám dodatečné přiznání, na kterém vyjde nadměrný odpočet. Ještě jsem si na finančním úřadě ověřovala, jestli ho nemůžu dát do přiznání z ledna roku 2008 a paní mi řekla NE. Tak jsem z toho jelen...Udělám dodatečné, tím se nic nezkazí.
Re:pro w:
sleduji vaše odvolávky a výklady dle č.d.s. ale ráda bych věděla, kde se to dá "dočíst" v 235 ? nebo m.f. a č.d.s. mají jiné zákony a kdo je může aplikovat? když pracovníci f.ú. a poradci postupují dle 235?drtivá většina účtařů dělá dodatečné, tak co děláme špatně?
moc tomu nerozumím.
Re:pro w:
>>>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>>>>zaměstnanec přinesl doklad z roku 2007 na čerpání
>>>>>>>>>>PHM.
>>>>>>>>>>Můžeme ho zaúčtovat do roku 2008 a nepodávat
>>>>>>>>>>dodatečné
>>>>>>>>>>přiznání k DPH?
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Děkuji.
>>>>>>>>>>M.
>sleduji vaše odvolávky a výklady dle č.d.s. ale ráda
>bych věděla, kde se to dá "dočíst" v 235 ? nebo m.f. a
>č.d.s. mají jiné zákony a kdo je může aplikovat? když
>pracovníci f.ú. a poradci postupují dle 235?drtivá
>většina účtařů dělá dodatečné, tak co děláme špatně?
>moc tomu nerozumím.
---
VV asi myslela zápis ze zasedání Koordinačního výboru ze dne 29.6.07, zde:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846D-DEEDB0F1/cds/xsl/2062.html?year=0
Zle závěruvyplývá, že nelze poplatníka pokutovat za pozdější uplatnění nároku na odpočet daně.
Současně na webu daňové správy ale je ponechán starý výklad k §73,:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846D-8B2E2B36/cds/xsl/182_632.html?year=
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.