Re: Sazby stravného r.2008
Tak já Vás potěším. Taky jsem v tom loni měla zmatek. Dva měsíce jsme dávali jen to minimum. Pak ale po diskuzi s ostatníma jsme došli k závěru, že platí §163 (zaměstnavatel poskytne....NEJMÉNĚ ve výši...) Ve vnitřní směrnici máme ale sazbu, která vychází u rozmezí daného v § 176 - tam je to naopak omezené, že víc dát nesmějí. Takže jestli máte vyplácené stravné např. 58-69 Kč za 5-12h mělo by to být v pořádku. Schváleno to mám i daňařem.
Re: Sazby stravného r.2008
Při posuzování daňové uznatelnosti platí hodnota, kterou si určíte ve vnitřní směrnici, nejméně hodnota dle§163, horní hranice není určena.Pokud se jedná o přidanění zaměstnanci, platí hodnoty dle §176, z částek vyšších musí zaměstnanci odvádět daň a poj.
Re: pro VV
Čistě hypoteticky: směrnicí bych měla vyšší stravné, než jsou horní hranice dle §176. Pro firmu by vyplacené stravné bylo celé daňovým nákladem a zaměstnanci bych dodanila rozdíl naší sazby a horní hranice dle § 176? Nezlobte se, že otravuju, ale někdy člověku nedocházejí různé souvislosti. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.