Re: Cena sjednaná x zjištěná - osvobozen
Jedná se o převod nemovitosti Kupní smlouvou Příloha 1 k Přiznání dani z převodu nemovitosti. Aha,takže to těchto kolonek bych vypisovala pouze v případě,kdyby se jednalo o osvobození od daně z převodu nemovitosti?? Např. převody bytů z vlastnictví družstev do vlastnictví členů atd??
obě dvě ano,ale v tiskopisu Převod nem.kupní smlouvou - jen vypíšu řádek 74=76 a řádky 77=79,když se mě netýká osvobození od daně z převodu nemovitosti. (kdyby se mě týkalo,napíši částky i do 75 a 78) Tak jsem to myslela. Jestli myslím zase blbě,tak mě opravte :-(
Ano, přesně tak, jak píšete. Pokud se netýká osvobození, tak řádky 75 a 78 zůstanou prázdné. Řádky 76 a 79 jsou jen výpočtem, kde se odečítá 74-75. Jelikož v 75 bude 0,-, tak řádek 76 bude stejný jako 74 a stejný postup u řádků 77-79.
Takže to shrnu - budete mít vyplněný řádek 74, stejná částka bude u 76, jelikož odhad je stejná cena jako kupní, tak pak vyplníte stejnou částku na řádek 77 a stejná částka bude u 79.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.