Vlákno názorů k dotazu Zdravotní pojištění od Jindra2 - Re: Zdravotní pojištění Pokud Vám vypsali nemocenský lístek, tak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2008 22:43

Jindra2 (neregistrovaný)

Re: Zdravotní pojištění
    Pokud Vám vypsali nemocenský lístek, tak za tu dobu , co jste byl celý měsíc nemocen, nemusíte platit ani zdravotní, ani sociální pojištění, ale pak celý výdělek se Vám podělí jen těmi odpracovanými měsíci, a tak se zvedne povinnost pro další rok jak u soc. tak u zdrav. pojištění. Na dani to nic nemění, žil jste celý rok.
    Pokud jste platol pro socku jen základ - tak máte důchodové pojištění, a nemocenské dávky máte nulové.

• 11. 2. 2008 8:35

Zdeněk (neregistrovaný)

Dovolím si svůj dotaz upřesnit: Na sociální zabezpečení platím jen základ, nemocenské dávky mám nulové, příjmy za rok 2007 mám nulové. Jde mi o to, zda teď při vyučtování mohu požadovat vrácení zálohy na zdravotní a sociální pojištění za celé měsíce, kdy jsem byl nemocen. Děkuji

• 13. 2. 2008 22:43

Jindra2 (neregistrovaný)

O tu zdravku si požádejte, ale oni asi budou chtít kopii nemocenského lístku, nebo doklad ze sociálky. Ale tu socku každému doporučuji ponechat a rozpočítat na nulu, zvýšíte si tak příjem na důchod alespoň o pár korun. To minimum znamená, že se Vám na důchod počítá jen 4tisíce měsíčně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).