Re: roční zúčtování
ale to já samozřejmě vim, jde mi o to, jak má vypadat formulář: Výpočet daně a daňového zvýhodnění vz.č.12. a to konkrétně ve spodní části. ještě jednou na řádku č.20 mám 13 tis. na řádku č.21 mám 12 tis. na řádku č.23. mám 6 tis., na řádku č.24. mám 5 tis. a na řádku č.25 mám 1 tis. a já říkám, že si myslím, že to je blbost, že na řádku 24 bych měla mít celých 6 tis. a na řádku 25 nulu, potřebuju vědět, jesti mi náhodou nepracuje blbě program
Ono by těch informací bylo potřeba asi víc. Řádek 20 je vypočtená daň po uplatněné slevě, tedy po odečtení těch 7200.
Daňové zvýhodnění za děti uplatňujete zaměstnanci každý měsíc, takže zřejmě 500 x 10 měsíců = 5000.
Za listopad a prosinec jste neuplatnila, protože nedosáhl polovinu minimální mzdy, proto Vám vychází v ročním zúčtování daňový bonus.
>Ono by těch informací bylo potřeba asi víc. Řádek 20
>je vypočtená daň po uplatněné slevě, tedy po odečtení
>těch 7200.
ano souhlasím
>Daňové zvýhodnění za děti uplatňujete zaměstnanci
>každý měsíc, takže zřejmě 500 x 10 měsíců = 5000.
>Za listopad a prosinec jste neuplatnila, protože
>nedosáhl polovinu minimální mzdy, proto Vám vychází v
>ročním zúčtování daňový bonus.
a nebyl by to bonus pouze v případě, že bych to nemohla uplatnit jako slevu na dani? např. že v řádku 20 by vycházela daň 5000, tak bych dala bonus 1000?
takže jen tak pro info: nakonec jsem si zašla na FÚ zjistit jejich názor
závěr je takový, že kdyby si podával zaměstnanec daňové přiznání, tak finančák nezajímá, zda byl nebo nebyl nemocný, tudíž má nárok 6000 Kč na dítě a tudíž to celé je sleva, nikoli bonus, takže program mi opravdu špatně pracuje - bohužel :-(
takže bonus né, celé to vstoupí do slevy na dani, tzn. řádek 23. vstoupí v plné výši do ř.24. a na řádku 25. bude 0, tudíž v konečné fázi mi vznikne v ř.31 a) přeplatek na dani po slevě...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.