Vlákno názorů k dotazu Faktura a DUZP 31.12.2007 od vanda - Re: Faktura a DUZP 31.12.2007 Do dodatečnéh přiznání se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2008 15:44

vanda (neregistrovaný)

Re: Faktura a DUZP 31.12.2007
    Do dodatečnéh přiznání se vypíše jen rozdíl, tzn. ř. 310 základ 54200, daň 10082, dále se Vám to promítne do řádku 390 (10082), ř. 750 (10082) a řádek 780 (-10082).....

• 12. 2. 2008 18:27

Jarka (neregistrovaný)

Ráda bych věřila odpovědi od MLOG, protože pak nemá cenu něco cpát do prosince,ale nějak jsem měla v hlavě,odečet můžu uplatnit jen do konce zdaňovacího období,pak už jen dodatečné přiznání.Nemám k ruce ani zákon o DPH tak jen lovím v paměti a ještě zalovím v diskuzních příspěvcích.

• 12. 2. 2008 20:06

VV (neregistrovaný)

Řešilo se to tu docela nedávno, souhlasím s MLOG, můžete uplatnit i v lednovém přiznání, dle zápisu z jednání na MF nemůžou FÚ vyměřovat za toto pozdější uplatnění odpočtu žádné sankce. Zápis je na stránkách české daňové správy ze dne 29.6.2007

• 13. 2. 2008 10:01

milca (neregistrovaný)

Bohužel se musí udělat dodatečné přiznání k DPH za rok 2007. Sama jsem takový případ koncem ledna řešila a naše správkyně daně mi jasně řekla, že mohu DPH uplatnit nejpozději v prosinci 2007!! Pokud se nepletu, bylo tady docela dost diskuzí na toto téma a většínou byl stejný názor...

• 13. 2. 2008 10:34

milca (neregistrovaný)

No já se hlavně budu řídit tím, co mi bylo sděleno odpovědnou osobou z FÚ a když jsem si tady tu diskuzi pročítala, tak je tam taky jeden příspěvek od Lindy, a ta tvrdí to stejné co já (má to od daňového porace)...

• 13. 2. 2008 10:43

Iva (neregistrovaný)

Můj názor je ten, že správně se má podat dodatečné (to říká zákon), ale když to zahrnete do ledna, tak nevyměří penále (to říká zápis z jednání). Takže záleží na každém z nás, jak se rozhodneme.

• 13. 2. 2008 12:49

Barbara (neregistrovaný)

Také jsme vždy podávali dodatečné , ale letos již nebudeme.
    Názor, že není třeba podávat dodatečné daňové přiznání, se totiž dle mého názoru objevil teprve letos v souvislosti se zmiňovaným závěrem z koordinačního výboru daň.poradců.
    Přečtěte si taky §104/2 a zjistíte, že předkladatel měl pravdu .
    Avšak nikoho nelze k tomu nutit - každý si musí udělat vlastní závěry :-)
    (Ještě poznámka - postup je schávlen jen pro plátce, kteří mají plný nárok na odpočet)

• 14. 2. 2008 11:32

VV (neregistrovaný)

A dala vám to ta "odpovědná osoba z FU" písemně? Moc bych se totiž divila, že by některý FU nerespektoval rozhodnutí svého ministerstva, zveřejněné na stránkách cds, čili žádné "jedna paní povídala....". A nebo to bude tím, že jste špatně
    položila otázku. Jestliže jste se zeptala, zda musíte podat dodatečné, pak vám samozřejmě odpověděli dle znění zákona, že ANO. Ale spíše jste se měla zeptat, co se stane, když nárok na odpočet za prosinec uplatníte v lednu? a na to by vám museli odpovědět, že NIC, a to na základě rozhodnutí ministerstva.Znáte to přece "koho chleba jíš, toho...."

• 12. 3. 2008 20:00

Martina (neregistrovaný)

>
    >>>>>>Ráda bych věřila odpovědi od MLOG, protože pak nemá
    >>>>>>cenu něco cpát do prosince,ale nějak jsem měla v
    >>>>>>hlavě,odečet můžu uplatnit jen do konce zdaňovacího
    >>>>>>období,pak už jen dodatečné přiznání.Nemám k ruce ani
    >>>>>>zákon o
    >>>>>>DPH tak jen lovím v paměti a ještě zalovím v
    >>>>>>diskuzních
    >>>>>>příspěvcích.
    >>>>>Řešilo se to tu docela nedávno, souhlasím s MLOG,
    >>>>>můžete uplatnit i v lednovém přiznání, dle zápisu z
    >>>>>jednání na MF nemůžou FÚ vyměřovat za toto pozdější
    >>>>>uplatnění odpočtu žádné sankce. Zápis je na
    >>>>>stránkách
    >>>>> české
    >>>>>daňové správy ze dne 29.6.2007

>>
    >>No já se hlavně budu řídit tím, co mi bylo sděleno
    >>odpovědnou osobou z FÚ a když jsem si tady tu diskuzi
    >>pročítala, tak je tam taky jeden příspěvek od Lindy, a
    >>ta
    >>tvrdí to stejné co já (má to od daňového porace)...
    >A dala vám to ta "odpovědná osoba z FU" písemně? Moc
    >bych se totiž divila, že by některý FU nerespektoval
    >rozhodnutí svého ministerstva, zveřejněné na stránkách
    >cds, čili žádné "jedna paní povídala....". A nebo to
    >bude tím, že jste špatně
    >položila otázku. Jestliže jste se zeptala, zda musíte
    >podat dodatečné, pak vám samozřejmě odpověděli dle
    >znění zákona, že ANO. Ale spíše jste se měla zeptat, co
    >se stane, když nárok na odpočet za prosinec uplatníte
    >v lednu? a na to by vám museli odpovědět, že NIC, a to
    >na základě rozhodnutí ministerstva.Znáte to přece
    >"koho chleba jíš, toho...."

Řeším stejný problém, jen těch faktur máme trošku více :-(
    Koukala jsem na ten zápis z jednání a napoprvé jsem se zaradovala. Jenže při druhém přečtení jsem si všimla, že paragrafy, na které se na straně 18 zápisu z jednání odkazuje, jsou v prvním případě upravené, v druhém případě zcela ZMIZELY ze zákona o DPH! Takže teď si kladu otázku, jestli se tento postup vůbec dá od 1.1.2008 použít. Věřím, že v loňském roce to možné bylo. Ale teď? Vždyť ten zápis odkazuje na něco, co už neplati!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).