Vlákno názorů k dotazu Valutová pokladna na konci roku v DE od j. - Re: Valutová pokladna na konci roku v DE Nedivím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2008 14:45

j. (neregistrovaný)

Re: Valutová pokladna na konci roku v DE
    Nedivím se Vám, že jste problematiky kurzu a DE na krovkách. Nejste sama. Kurzovou ztrátu ve Vašem případě můžete ( i podle naší daňové poradkyně ) opravdu dát do daňově uznatelných výdajů. Nicméně mi připadá neúměrně vysoká. Při zůstatku 446 EUR a korunové částce 116000,- byste měla v pokladně euro za 260,- Kč. Asi bych hledala chybu!

• 20. 2. 2008 18:41

LeaX (neregistrovaný)

V DE se na konci roku přepočty neprovádí (když, tak informativně), současně DE neupravuje kurzové rozdíly.
    Uplatnit kurzovou ztrátu do výdajů? To bych klientovi nemohla nikdy poradit. Nemá to zákonnou oporu. Když Vám to doměří, nemáte účinnou obranu. Pokud Vám někdo takhle dobře poradil, písemné stanovisko by nebylo od věci.

• 21. 2. 2008 18:53

PH (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi i za čas, který jste mi věnovali, i když je to zase půl na půl, rozhodla jsem raději neuplatňovat. Znáte to - raději ošidit sebe než stát, následky při případné daň. kontrole by byly nepříjemné.
    Paní J. děkuji za upozornění, vážně mě to nedocvaklo, že to nějak nehraje. Zkontrolovala jsem doklad po dokladu a konečný stav je:
    447,96 EUR při korunové hodnotě 64501,- Kč (144,- Kč za Euro) - asi ještě pořád dost, že? Nevím, nemám zkušenost a následující otázka bude asi hloupá, ale kolik by bylo optimum? Ještě jednou děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).