Re: DE-opravdu mi neporadíte?
zpracujete DP, které označíte jako dodatečné - příjmy a výdaje necháte původní, ale onu fakturu dodaníte "pomocí tabulky E" na str.2 DP, jako úpravu zvyšující rozdíl mezi příjmy a výdaji.. dále vypočtete novou daň a rozdíl mezi původní a novou vykážete v 5.oddílu DP. Jenom pro informaci, vloni jsem toto dělala několikrát a náš FÚ chtěl po mě dodatečné DP na formulářích platných pro rok, který jsem opravovala, takže u nás by to chtěli za rok 2006 na formuláři vzor 13.
Re: DE-opravdu mi neporadíte?
Řešila jsem stejný problém. Nakonec jsem se obrátila přímo na FÚ.
Pokud máte pohledávku z roku 2006 a uvedla jste jí do tabulky D-přílohy č, 1 DP r. 2006 jako pohledávku, musíte udělat Dodatečné DP za rok 2006, tzn-tam zvýšite právě příjmy o tuto pohledávku a vypočítáte novou daň a doplatíte, bude-li co. U přehledů pro OSSZ a ZP se nic nemění.
DP za rok 2007 s výdaji v % uplatníte tuto stejnou pohledávku v řádku 106. a tak si snížíte za rok 2007 onen příjem této pohledávky (která, poku byla zaplacena v r. 2007 se stala vaším příjmem) Jinak do ř. 101. veškeré příjmy (včeteně této pohledávky) do ř. 102. % výdajů z příjmů atd.
Do přehledů pro OSSZ a ZP postupujete jako obvykle-tzn. Do příjmů ř. 101 do výdajů 104+106 a tak vám vyjde DZD shodný s tím, co uvádíte do ř. 37. Snad jsem to vysvětlila tak, aby to bylo pochopitelné. Já se s tím taky natrápila-dělala jsem to letos poprvé a odpovědi na tomto DF mne neuspokojily.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.