Re: sleva na dani za plně invalidního
Musíte použít jeho skutečně odpracované hodiny ( myslím tím úvazek, jestli ale měl zkrácený úvazek, nemůžete počítat s 8 hodinami denně. Slevu na PID nemůžete automaticky použít, pokud se nejedná o TZP, ne každý PID má TZP.
Úvazek měl normální 8 hodin denně, podle zákona se neodpočítavají hodiny za nemoc nebo dovolenou, jen neomluvené absence, alespoň jsem to tak pochopila. Kartu měl ZTP/P, to je něco jiného než TZP? Mám tedy odečíst nemoci a dovolenou?
To ne, hodiny za nemocenskou a dovolenou tam patří, to máte správně. Pokud má dokonce ZTP/P můžete použít do slevy dokoce trojnásobek.
Děkuji. Kde prosím najdu ten odpočet trojnásobku? V zákoně o dani z příjmů jsem to nenašla. Odečtu tedy minimálně těch 58320 Kč. Trojnásobek by se počítal z jaké částky?
V ZDP je odvolávka v § 35 na zákon o zaměstnanostii přímo u prac. s těžším zdr.postižením. Jedná se o tu dobu zaměstnání, kterou odpracoval TZP.
Prosím můžete mi napsat přímo ten paragraf, kde to je? Pročetla jsem zákon o zaměstnanosti §67 a další, ale nic takového jsem nenašla. Díky moc
Petro, omlouvám se , ta odvolávka na § 67 je oi doložení, že se jedná o tyto osoby ( zdr.postižené). Takže žádný trojnásobek, už se mi to plete, končím..