Re: DP ůroky z půjčky
Dobrý den,
nevím, jestli bude moje úvaha 100%, ale myslím, že při tak nízkém-
je to vůbec možné starobním důchodu, byste měla jistě podat dań.přiznání, ale hlavně z toho důvodu, že by vám měla být vrácena
daň ze závis. činnosti za ty první tři měsíce, pokud jstetedy byla i zaměstnaná. Takže vyžádat si Potvrzení o zdanitelném příjmu za r.2007
a pak dát dohromady celé daňové přiznání - § 6 vypsat podle toho potvrzení, a těch 20000 bude k § 8, tam nejsou žádné výdaje snižující tento příjem. Když pak sečtete dílčí základ daně z § 6 a z § 8 dostanete základ daně. Od toho odečtete možné odčitatelné položky, pokud jste si platila životní pojištění nebo penzijní /nad 6000 za rok/ a z konečného základu daně spočítáte daň /vše je v poučení/ a hlavně odčítáte dále slevu na dani vevýši 7200,- za celý rok - to právě mohou ti kdo nastupují ten rok do starobního důchodu, takže by bylo škoda se o tuto výhodu ošidit. Pak ještě odečtete případnou zálohu, kterou vám srazili v zaměstnání - viz Potvrzení o příjmu za r. 2007 ze zaměstnání. A může Vám i vzniknout přeplatek na dani, který FU vrátí.
Re: DP ůroky z půjčky
V roce 2007 jsem nikde nepracovala tudíž můj jediný příjem je pouze ten starobní důchod a ten úrok z půjčky takže jestli jsem správně pochopila tak do DP uvedu pouze příjem podle § 8 (úrok z pujčky) a svoji slevu na dani 7200,- na poplatníka....????
Jinak děkuji za reakci a radu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.