Vlákno názorů k dotazu Lze použít kurz DOF od pavel - Re: Lze použít kurz DOF také s tímto trochu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2008 21:07

pavel (neregistrovaný)

Re: Lze použít kurz DOF
    také s tímto trochu bojuji. u faktury z čr ale v cizí měně je povinost ji vyčíslit také v kč. takže při pořízení faktur používám tento kurz na nich uvedený ( protože by se jinak lišila částka dph kterou česká firma odvedla a částka dph kterou by jsme si my odečetli ). běžně používáme kurz měsíční pevný a to ještě vyhlášený mateřskou společností ) tento používám u fa ze zahraničí ). při kontrole na fú ( DPH ) mi bylo naznačeno že správně by jsme i pro přepočet českých v cizí měně měl použít kurz pevný a vůči částce v kč na faktuře udělat kurzový rozdíl ( moc jsem to nepochopil ). zeptal jsem se tedy daňového poradce a ten mi řekl že to mám dělat tak jak doposud.
    možná by bylo řešení to uvést ve směrnici, ale uvidíte jaké tu budou ještě jiné návrhy

• 24. 2. 2008 12:54

Míla (neregistrovaný)

Účtujeme také pevným kurzem (měsíčním), ale u fa přijatých používáme kurz uvedený na faktuře, aby nám sedělo DPH. Měli jsme i audit, nikdo nic nemamítal.

• 24. 2. 2008 19:27

Jarka (neregistrovaný)

Děkuju za odpovědi, jsem ráda, že v tom nejsem sama a rozhodně dodatkem upřesníme ve směrnici.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).