Re: Zaokrouhlení na FP- účtování
Podle mě a kolegů je to menší chyba než na 548 s mínusem. V konečném důsledku - kdybyste řešili povinnost auditu podle obratu a rozhodující by bylo pár korun, potom byste takto mohli s obratem manipulovat.
Podle mé teze -0,10 648/321 se Vám to do obratu dostane a nezresluje to tak výkazy.
Omlouvám se že nedám pokoj:-) Firma žádné zásoby neúčtuje. Pokud zadám do tabulky DPH FP částku 0,10 mínusem, zaúčtuje se automaticky do N o to méně 239,90 a DPH 45,60.(V evidenci DPH ja správně 240 a 45,60). Takto to tedy nechat nelze? Chci to mít správně a plácám se v tom nějak.
Nevadí. Já si myslím, že náklady jsou náklady (celých 240) a těch 10 hal je výnos. Jenže k ničemu jinému než k obratu k auditu to asi nepotřebujete a také to zřejmě není významná částka, takže to nechte tak, jak to máte.
Chcete-li být puntičkář (jako já :-), potom si to přeúčtujte. Tak to bude zcela podle litery zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.