Re: sazba DPH, provozní
já právě jsem si toho vědom. budu pro ně dělat provozního. ale jen asi na půl roku. pak si zase beru do nájmu penzion. chtějí to na ŽL. takže zatím přemýšlím, jak nejlépe to formulovat na faktuře. nebo jestli psát fakturu pokaždé na něco jiného....? kdybych napsal podobnou fakturu ještě někomu jinému, bylo by to lepší? oni se moc netváří, že by mě museli zaměstnat, takhle by jim to vyhovovalo víc.
to ne, spíš jsem myslel fakturuji za provedené kalkulace. další měsíc třeba za provedenou inventuru, ale nevím jestli to vůbec můžu a co dál a zda to takto může být. chtěl bych to nějak ošetřit, aby to bylo co nejméně okaté....nebo nějaké to zprostředkování bych mohl napsat.
Fakt si myslím, že to je blbost:)) Já bych se do toho rozhodně nepouštěla, ani jako hospodská, ani jako provozní na živnosťák.
Pokud jim vadí, že by za vás museli platit pojištění, tak to vyřešte DDP, 150 hodin nějak splácáte, prohlášení si podepište a je to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.