Vlákno názorů k dotazu Výpověď zaměstnance od baba - Re: výpověď zaměstnance Tak toto je pěkný mišmaš, nevím,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2008 12:13

baba (neregistrovaný)

Re: výpověď zaměstnance
    Tak toto je pěkný mišmaš, nevím, co by měl zaměstnavatel porušit, když vy dáte výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou ?
    A proč by měl dělat mstu ? Vy jste něco provedla ?

• 26. 2. 2008 12:30

Jana (neregistrovaný)

Nic jsem neprovedla, ba naopak jsem pro něj dělala již dříve na dohodu o práci, ale on nemůže přenést, že chci u něj skončit, jelikož věděl, že ztratí schopného zaměstnance.
    Důvod výpovědi byl k jeho chování a přístupu ke mně. Jelikož jsem na nemocenské a k zaměstnavateli se vrátit nemohu, zkouší na mě věci, kde by mě chtěl potopit a to např. inventuru, kterou mu odmítám dělat, protože se mnou nebyla při nástupu také udělána a tudíž nebyla evidence inventurních zásob. Proto při návrhu dohody o ukončení prac. poměru nechtěl slyšet, a když mám nyní možnost nastoupit jinde, tak to asi nemohu, abych neporušila zákoník práce i po domluvě s novým zaměstnavatelem.

• 26. 2. 2008 12:44

(neregistrovaný)

Aha, takže on vás nechce pustit na dohodu, tudíš vy budete nucena dát výpověď ?? Ale chtěla byste nastoupit dříve u jiného zaměstnavatele.
    Znmám případy, kdy lidi marodili z toho důvodu, že je nechtěl zaměstnavatel própustit, ale u jiného uzavřeli dohodu, chodili do práce a po ukončení prvního zaměstnání uzavřeli s dalším zaměstnavatelem normální smluvu. Bylo to ovšem na jejich riziko. Mohla jim přijít kontrola ze sociálky, ale s tím byli smířeni, páč jim to stálo za to

• 26. 2. 2008 13:09

Jana (neregistrovaný)

>>>>o jakou výpověď se jedná , jestliže pošlu poštou
    >>>>tuto:
    >>>>výpověď zaměstnance dle §50 an. zákoníku práce s
    >>>>uplynutím 2 měsíční výpovědní lhůty a jsem od
    >>>>23.1.2008 v
    >>>>pracovní neschopnosti, po zkušební době, prac. sml.
    >>>>ze
    >>>>dne 27.9.2007 a vrátit se k zaměstnavateli nemohu,
    >>>>protože by udělal mstu. Jaké bych mohla mít další
    >>>>možnosti okamžitého zrušení, kde by z jeho strany došlo k porušení 2měsíční výpov. lhůty
    >>
    Aha, takže on vás nechce pustit na dohodu, tudíš vy
    >budete nucena dát výpověď ?? Ale chtěla byste nastoupit
    >dříve u jiného zaměstnavatele.
    >Znmám případy, kdy lidi marodili z toho důvodu, že je
    >nechtěl zaměstnavatel própustit, ale u jiného uzavřeli
    >dohodu, chodili do práce a po ukončení prvního
    >zaměstnání uzavřeli s dalším zaměstnavatelem normální smluvu.
    >Bylo to ovšem na jejich riziko. Mohla jim přijít kontrola ze sociálky, ale s tím byli smířeni, páč jim to
    >stálo za to

To nelze, jelikož chodí kontroly a i zaměstnavatel je z místa nového pracov.
    Je možné, že bych ukončila nemocenskou a po domluvě s novým zaměstnavatelem i v případě porušení výpovědní doby nastoupila do nového zaměst.?Jaké by pro mě plynuly postihy?

• 26. 2. 2008 16:00

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud se s prvním zaměstnavatelem nedohodnete na ukončení k nějakému dni, nemocenskou ukončíte a nebudete chodit do práce (nastoupíte jinam), pak Vás povede na neomluvené absenci, dokud se nenaštve a nezruší Vám prac. poměr pro hrubé porušení nebo dokud nevyprší Vaše výpovědní lhůta z výpovědi. Za každý den áčka Vám zkrátí nárok na dovolenou o 1 až 3 dny a také musí odvést za každý den áčka 13,5% z poměrné části minimální mzdy na ZP - a to Vám srazí ze mzdy nebo tuto částku po Vás bude nárokovat, pokud nebude z čeho srazit. Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák) dostanete, až skončí Váš prac. poměr a pokud Vám ho zruší on pro hrubé porušení, pak na něm tento důvod bude uveden. Může Vás žalovat o uhrazení škody, způsobené Vaším neomluveným nedocházením do práce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).