Re: roční zúčtování daně-rodičovská dovo
odpověděla jste si správně může si ale vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech (s nulami) a s manželem podat SZM
já mám trochu stejný případ kolegyně odešla na MD v listopadu a od července byla na nemocenské.Chce udělat vyúčtování za rok 2007,tak tedy jenom z příjmu co si vydělala u nás?
pokud nemá povinnost podat daň.př. na FÚ, potom, pokud do 15.2. požádala o RZD, tak jí ho provedete (PPM + ND se vyplácejí v čistém, není to zdanitelný příjem - do RZD se neuvádí)
Ale anonym nepíše, zda byla celý rok zaměstnaná u nich nebo zda nastoupila v průběhu roku a měla ještě jiného zaměstnavatele. Pak by musela ještě přinést potvrzení o zdanit. příjmech od předešlého zaměstnavatele v r. 2007.
Pracovala u nás od ledna do července,kdy byla nemocná a potom nastoupila MD.Tak tedy jenom příjmy od ledna do července?Děkuji.
Do zúčtování musí přijít všechny zdanitelné příjmy za celý rok 2007. Pokud jich dosáhla jen od ledna do července, no tak tam budou jen tyto. Nemocenské a mateřské dávky nejsou zdanitelné příjmy.
-- já se vložím? je možné, aby jí vyšla přeplatek na dani 11 300,- nastoupila na PPM v červenci roku 2007? a byla zaměstnána jen v naší firmě?