Re: část zboží zdarma při prvním odběru
Jasně, rozumím. Mě jde o pozici dodavatele. Jsem dodavatel a vymyslím si výše popsanou akci. Jestliže dám 11.krabici zadarmo, pak bych ale neměla nárok na odpočet DPH ze vstupu (nebylo zdanitelné plnění, není tudíž nárok na odpočet). Rovněž z hlediska nákladů - nákup 11.krabice neslouží k zajištění příjmu, tj. musela bych zřejmě vyjmou z nákladů. Jde mi o to, jak postavit znění akce a jak o tom následně účtovat, abych se vyhnula výše popsaným potížím. Napadlo mě to třeba postavit tak, že při prvním odběru nad X Kč mám 11 krabic za cenu 10. Tj, není 11.krabice zdarma, ale je to taková ta akce 11 za cenu 10-ti (tvářím se, že se sníží cena jednotlivých krabic). Nevím ale, zda se na to mohu spolehnout. Jde o velké obraty a pokud bych tam sekla botu, bylo by to zlé. díky, pokud vás ještě něco napadne.
Re: část zboží zdarma při prvním odběru
Tak to jsem nejprve pochopila, že jste na straně odběratele. :) Ale i tak - máme tu podobné akce - např. prodáme zboží a je akce, že nějaké k němu dáme zdarma. Myslím, že by neměl být problém, že do faktury dáte zboží (to které chcete dát zdarma) za plnou cenu a do dalšího řádku slevu na toho zboží ve výši 100%. Aspoň my to tu tak děláme a náš daňař s tím problém nemá (a zatím ani FÚ .)) ). DPH na vstupu si normálně uplatňujeme..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.