Re: sleva uplatněná 2X
Děkuju mockrát, ale když sem se bavila s předchozí mzdovou účetní tak mi právě řekla, že ona to opravovat nemůže protože nemá z čeho by to srazila. Takže pokud to dobře chápu tak vypočítám jakou část slevy uplatnily zaměstnankyni v tom lednu a o tu část slevy já ji tu únorovu slevu zkrátim takže uplatní nižší slevu? ale já si myslim, že v tom minulým zaměstnání to bude mzdový účetní hrát taky neplechu ne? jinak děkuju za odpovědi:)
Pokud Vám podepsala prohlášení v lednu, musíte jí slevu dát, to máte dobře. Špatně to má účetní v minulém zaměstnání a je na ní, aby mzdu opravila a s bývalou zaměstnankyní se domluvila, jestli jí peníze vrátí nebo jak - je to její chyba, takže v krajním případě to zaplatí ze svého.
Jinak by to bylo, kdybyste byla ochotna se domluvit s oběma, ona by podepsala u prvního zamtele prohlášení za leden, pak by tam bylo vše v pořádku a u vás by se musela lednová výplata přepočítat, protože slevu byste nemohla uplatnit.
Já jsem to taky nikdy neřešila, protože se mi to nestalo, tak radím čistě teoreticky. V průšvihu je účetní, ne zaměstnankyně - takže ta, pokud nebude chtít slevu vrátit, tak teoreticky nemusí. Ale vzhledem k tomu, že všichni chybujeme, bylo by asi dobré, kdyby jo. A jak - asi bych to vložila do pokladny a pak převedla na příslušný účet, ale to by se měla domluvit s tou účetní, protože ta bude muset tu mzdu přepočítat a daň odvést.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.