Vlákno názorů k dotazu Účet 648 - dotace ze stát. rozpočtu od anonym - Re: Účet 648 - dotace ze stát. rozpočtu Ano,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2008 12:29

anonym (neregistrovaný)

Re: Účet 648 - dotace ze stát. rozpočtu
    Ano, pokud se jedná o dotaci na úhradu nákladů.
    Pokud by se jednalo o dotaci na hmotný majetek, pak se o dotaci snižuje jeho vstupní cena.

• 28. 2. 2008 12:38

linda (neregistrovaný)

No vidíte a já jsem byla vloni na kontrole na FÚ a tam mi bylo sděleno, že dotaci na hmotný majetek chtějí mít jako nedaňový výnos, PC není snížena, ale o dotaci jsou odlišné účetní a daňové odpisy....

• 28. 2. 2008 12:50

anonym (neregistrovaný)

ČÚS č. 13, článek 5: Použití dotace poskytnuté na pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení se účtuje na vrub příslušného účtu účtové skupiny 34 - Zúčtování daní a dotací se souvztažným zápisem ve prospěch příslušného účtu účtové skupiny 04 - Nedokončený dlouhodobý nehmotný a hmotný majetek a pořizovaný dlouhodobý finanční majetek; dotace na úhradu úroků nezahrnovaných do pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení se ve věcné a časové souvislosti účtuje do ostatních finančních výnosů; příjem dotace poskytnuté pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení se účtuje ve prospěch příslušného účtu účtové skupiny 34 - Zúčtování daní a dotací souvztažně s příslušným účtem účtové skupiny 22 - Účty v bankách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).