Vlákno názorů k dotazu Vývoz-částky moc prosím,dost spěchá:o( od Barbara - Re: Vývoz-částky moc prosím,dost spěchá: Vývozce může být jen...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 2. 2008 14:03

Barbara (neregistrovaný)

Re: Vývoz-částky moc prosím,dost spěchá:
    Vývozce může být jen jeden,je to osoba která podává celní prohlášení a je vlastníkem zboží. Pokud jste vývozce vy, budete proclívat na Vašich fakturách, JSD nebo VDD bude pro Vás důkazem o vývozu. Na vývozním dokladu musíte být uvedeni jako vývozce, německá společnost jako kupující. Částka v daň přiznání musí souhlasit s vývozními doklady.
    Dá se říci, že prodáváte německé společnosti v Indii, nebo prodáváte německé společnosti, která zboží jako kupující odveze do Indie. To že máte přístup k německým dokladům, nemá žádný význam.

• 29. 2. 2008 14:35

El (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, myslela jsem si, že to musí souhlasit. Jde to ale vůbec celně provést, abychom my jako vývozce vyvezli přímo do Indie ale v té Indii si to clili na základě německých dokladů a považovali tak za "dodavatele" německou firmu. Omlouvám se za tyto dotazy, ale nejsme v clení vůbec "kovaná".. teď mám opravdu na mysli jen otázku clení... fakturově to bude tak, že my prodáme Němcům a oni zase do Indie..
    Moc děkuji,
    El

• 29. 2. 2008 17:06

Barbara (neregistrovaný)

--
    Jak už jsem psala, vy podáváte celní prohlášení jakožto vlastník zboží, takže tam musí být Vaše údaje.
    Indové se budou zajisté řídit nějakými svými zákony - ale berme že to funguje všude přibližně stejně.
    Indická společnost tedy předloží německou fakturu k proclení a uvede německou firmu jako prodávajícího. Pro německou společnost to bude obchod tzv. "nedaňový" - mimo daňové území své země i EU. Kdyby se německá společnost rozhodla, že toto zboží prodá někde v třetí zemi ještě další společnosti před proclením, dostane se k indům a k proclení faktura, o které nemusíte ani vědět. Ve zkratce: ten kdo je uveden v jednom státě jako vývozce, nemusí být v jiném státě uveden jako dovozce. Firmy si běžně zboží před proclením různě prodávají. Je to v pořádku z hlediska osvobození při vývozu pod podmínkou, že vývoz(tzn přepravu do třetí země) provede vývozce, nebo kupující. (tzn.vy nebo němec). Snad jsem to moc nezamotala :-).Hezký víkend

• 3. 3. 2008 8:34

El (neregistrovaný)

Díky moc, jste zlatá....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).