Re: vyúčtování daně-příloha č.2
A to se podává jen za ty zaměstnance, co nemají v ČR trvalý pobyt? Letos jsem nastoupila do jedné menší firmy a zaměstnávají 3 cizince, kteří mají 100% příjmu v ČR, ale neodevzdala jsem přílohu č. 2. Musím udělat i za předchozí roky, bývalá externí účetní ani jeden rok neodevzdala př. 2 a měli výše uvedené cizince.
Re: vyúčtování daně-příloha č.2
Ne. Pvažují se za nerezidenty-podléhají zákonům v Polsku-přečtěte si mezinárodní smlouvu v Polskem. Tam zjistíte, že jejich střediskem zájmu je PL tedy má zde rodinu atd.To že se zdržuje u nás ještě z něho nedělá našeho rezidenta. Znovu-důležitá je smlouva s Polskem. Také jsem měla v zam.poláky ale na HPP a na FÚ mi říkali, že i když jsou převážně u nás, podléhají PL.zákonům a jsou tudíž naši nerezidenti.Pokud byl u vás zaměstnán po celý rok 2007 dá se předpokládat, že měl 90% všech celosvětových příjů u nás. tak si může u nás podat přiznání, toť vše. O dohodě nevím, snad se uvádí do přílohy, ale tuto zkušenost nemám-DPP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.