Re: daňový poradce
Děkuji za velmi rychlou odpověď.
Protože jsem se s tím nikdy nesetkala a nyní o tom uvažujeme, tak se chci ještě zeptat, jestli je to obvyklé, nebo ne.
Než se za nějakým poradcem vypravím. Chceme to udělat hlavně proto, abychom mohli přiznání odložit z časových důvodů a zároveň chceme mít přiznání zpracované správně. Jen mi nebylo jasné, zda mu budou stačit naše podklady a bude jim věřit.
Můžete mi ještě , prosím, odpovědět ?
Děkuji moc a přeji hezký den.
Jana
Samozřejmě, že je to obvyklé. Mám účetní kancelář a polovina mých klientů žádá o odklad, tedy má daňového poradce. Bývá to nejen z časových důvodů, ale i z finančních důvodů. A jestli podkladům bude daňový poradce věřit? Myslím, že bude. Musí, nic jiného mu nezbývá. Ve finále při kontrole FÚ si stejně ponesete následky Vy, jako firma, protože poradce vychází z dokladů, které jste mu předložili. Tím chci říci, že nekontroluje oprávněnost dokladů, jen snad správné zaúčtování. A ještě jedna věc: nezapomeňte, že žádost o odklad daně se podává do konce března.
Dobrý den, vracím se ještě jednou k dotazu ohledně daňového poradce.
Pořád mi není úplně jasné, jak daňový pracuje.
>>>>>Znamená to, že si účetnictví vedeme sami a on
>>>>>zpracuje
>>>>>daňové přiznání ? Na základě námi předložených
>>>>>informací ?
>>>>>Děkuji za radu,
>>>>>Jana
>>>>Dobrý den, ano. Vy si vedete účetnictví sami a daňový
>>>>poradce s kulatým razítkem zpracuje daňové přiznání z
>>>>Vašich předložených informací. Daňový poradce zde má
>>>>roli jen takovou, že máte odklad daně do června.
>>>Děkuji za velmi rychlou odpověď.
>>>Protože jsem se s tím nikdy nesetkala a nyní o tom
>>>uvažujeme, tak se chci ještě zeptat, jestli je to
>>>obvyklé, nebo ne.
>>>Než se za nějakým poradcem vypravím. Chceme to udělat
>>>hlavně proto, abychom mohli přiznání odložit z
>>>časových důvodů a zároveň chceme mít přiznání
>>>zpracované
>>>správně. Jen mi nebylo jasné, zda mu budou stačit
>>>naše
>>>podklady a bude jim věřit.
>>Samozřejmě, že je to obvyklé. Mám účetní kancelář a
>>polovina mých klientů žádá o odklad, tedy má daňového
>>poradce. Bývá to nejen z časových důvodů, ale i z
>>finančních důvodů. A jestli podkladům bude daňový
>>poradce
>>věřit? Myslím, že bude. Musí, nic jiného mu nezbývá.
>>Ve
>>finále při kontrole FÚ si stejně ponesete následky
>>Vy,
>>jako firma, protože poradce vychází z dokladů, které
>>jste mu předložili. Tím chci říci, že nekontroluje
>>oprávněnost dokladů, jen snad správné zaúčtování. A
ještě>jedna věc: nezapomeňte, že žádost o odklad daně se>podává do konce března.
>Moc Vám děkuji.
Náš daňový poradce si sám prohlédne všechny přijaté faktury, popřípadě smlouvy,,zkontroluje majetek a odpisy, vytvořené opravné položky, posoudí uznané a neuznané náklady atd. Zpracuje daňové přiznání, za které odpovídá, protože je pojištěn na případná svá pochybení. Pokud bychom mu nějaký doklad zatajili , tak pak je samozřejmě vina na nás. Využíváme služby daňového poradce 15 let a zatím bylo vše OK.
Spolupracuji s daňovým poradcem, já právní oblast, on svoje,společně děláme pro klienty, už mnohokrát mi poradil např. s formulací obchodní smlouvy v oblasti cen a plateb a s různými dalšími problémy týkajícími se obchodního styku, zdůraznil výhodu pro jednu nebo druhou stranu, jeho práce(není-li jen úzce zaměřen) může být pro firmu velmi užitečná i v tom, že najde způsob, jak lze legálně ušetřit na daních, považuji za výhodné mít svého trvalého poradce, který zná problematiku firmy, orientuje se v ní a je schopen být trvalým přínosem. Investice do něho se vždy vyplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.