Re: Důchodce převod dovolené
Já se domnívám, že pokud byl první prac.poměr ukončen,(dohoda nebo výpověď a odhlášení) mělo být součástí ukončení i proplacení zbývající dovolené.Kdyby jste neukončovali, jen dodatkem změnili prac. smlouvu na dobu určitou, nemuselo se odhlašovat a dovolená by přecházela dál.Takhle jsou to podle mne dva pracovní poměry, které se posuzují samostaně, včetně průměrů a nároku na dovolenou.
Ale přeci když odchází zaměstnanec tak po dohodě s budoucím zaměstanatelem mu mohu dovolenou také převádět.
Akorát nevím jestli i starou nebo ne.
Před cca dvěma lety jsme měli také důchodce v této situaci a na PSSZ a ZP mi řekli ať udělám odhlášení a znovu přihlášení, Tak jsem to udělala i nyní. A teď v tom mám zmatek.
v dovolené problém mít nebudete - to řeší Zákoník práce § 216 odst. 2
dovolenou tedy převést můžete, protože okamžitě navazuje nový PP
problém ale budete mít s určením průměru jak na dovolenou, tak hlavně pro případné nemoc. dávky, neboť březen musíte mzdu spočítat (zdanit) dohromady a pokud bude nemocný někde v příštím období, tak budete mít problém s DVZ (mzda a VZ SP za celý březen, ale Vy ho potřebujete až od zač. nového prac. poměru), na dovolenou vezmete pro příští čtvrtletí pravděpodobný průměr
od tohoto roku i starobní důchodce má slevu na poplatníka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.