Vlákno názorů k dotazu Daňový bonus Slovák - seznam škol od Anna - Re: daňový bonus Slovák - seznam škol ***A to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2008 12:51

Anna (neregistrovaný)

Re: daňový bonus Slovák - seznam škol
    A to dítě studuje na Slovensku? A ten váš zaměstnanec je českým daňovým rezidentem? Poku je na obě otázky odpověď ano, pak platí:
    Studium na středních a vysokých školách v cizině lze považovat za soustavnou přípravu na budoucí povolání jen na základě
    rozhodnutí MŠMT ČR, že konkrétní studium je postaveno naroveň studia na středních nebo vysokých školách v ČR. Rozhodnutí je
    vydáváno na základě písemné žádosti. K žádosti se přikládá potvrzení školy o studiu. Pro daňové účely se zaměstnavateli předkládá rozhodnutí vydané českým ministerstvem a pravidelně potvrzení zahraniční školy o trvání (zahájení) studia. Zahraniční školy v žádném seznamu nenajdete.

• 7. 3. 2008 17:30

Olina H (neregistrovaný)

Dobrý den Anno, moc děkuji, že jste se ozvala, už jsem nedoufala, že někdo odpoví :-).
    Takže: ano, dítě studuje na Slovensku, a zaměstnanec je sice rezidentem SR, ale splňuje podmínku pro uplatnění bonusu co se týče výše příjmů - 100% jeho příjmů za rok 2007 byly ze závislé činnosti v ČR.
    Není to bonus ve mzdě, ale uplatněný v DP za rok 2007. Už jsem letos dělala jeden bonus pro Slováka, ale tam šlo o dítě do 18 let, takže mi správkyně řekla, že není problém, stačí kopie rodného listu.
    A taky mi tam řekli, že na webových stránkách mfcr je ten Seznam akreditovaných zahraničních škol, že to prý snadno najdu.
    Máte prosím zkušenost s tou žádostí o uznání? Jak dlouho to trvá (určitě na to mají 30dní) a je na tom správní poplatek? Kam se to přesně posílá?
    Předem Vám moc děkuji za odpověď.

• 11. 3. 2008 11:10

Anna (neregistrovaný)

Zkušenost z poslední doby bohužel nemám, dříve to zajišťoval Dům zahraničních styků při MŠMT, ale ten už asi neexistuje. Zkuste tento odkaz:
    http://www.msmt.cz/vzdelavani/postup-pri-vydavani-rozhodnuti-msmt-o-postaveni-studia-na-vysokych-skolach-v-cizine-na-roven-studia-na-vysokych-skolach-v-ceske-republice-pro-socialni-ucely-a-ucely-zdravotniho-pojisteni-vcetne-odpovidajiciho-formulare-zadosti

• 11. 3. 2008 13:41

Olina H (neregistrovaný)

moc děkuju, už jsem včera mluvila s paní s Mšmt, pokud by někdo pořeboval, mám kontakty, odděleně zpracovávají střední a vysoké školy, mají na to opravdu 30 dní, ale bude to dřív. jenže k té žádosti o uznání střední školy musí být ze školy nejen potvrzení o zahájení studia (nejen o trvání) a taky studijní plán :-))) prostě pecka :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).