Re: FÚ špatně vyměřil penále
Asi jsem to špatně popsala na platebním výměru je napsáno: vypočtené penále ......,-
původně předepsané penále ....,- (už je dávno zaplacené)
rozdíl vypočteného a původně předepsaného penále ....,-
rozdíl vypočteného a původně předepsaného penále samozřejmě zaplatit do patnácti dnů
takže jim ta původní platba dorazila, prostě si vzpoměli po třech letech, že penále bylo málo, tak se prostě člověk musí starat a do patnácti dnů zaplatit další
Možná,že původně předepsali penále,které však bylo zaplaceno později a oni to dopočítali,tohle se mi často stává u exekucí,že je na příkaze vypočtené penále,ale po zaplacení dluhu penále ještě dopočítávají. Normální to už asi není,radši bych tam fakt došla,jestli to nemáte daleko,nebo jim napiště všechno hodně podrobně.
K doměření rozdílu penále může dojít též v případě, že je podáno dodatečné přiznání. Podívejte se na zadní stranu toho výměru, měl by tam být rozpis kdy uhrazeno a vypočítávané penále. pokud si k tomu najdete ten původní výměr, lehce najdete v čem je rozdíl a proč se změnilo.
Díky, ano už to mám. Původně vyměřili penále ze dvou nezaplacených záloh, ale teď si někdo uvědomil, že silniční daň se platí na čtyři zálohy, takže doměřili zbylé dvě zálohy. Takže pokud si někdo neplatí silniční daň na rok dopředu nebo na čtyři zálohy a příjde mu penále, tak by si měl zkontrolovat jestli mu vyměřili penále za celý rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.