Vlákno názorů k dotazu Zaměstnanecká spořitelna - prosím o radu od Lenka - Re: Zaměstnanecká spořitelna - prosím o Měli jsme...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2008 19:53

Lenka (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanecká spořitelna - prosím o
    Měli jsme také zaměstnanecké spoření (v té firmě jsem končila v prosinci 2002) - úroky z tohoto spoření jsem si musela danit sama - t.z. jako zaměstnanec jsem si musela vypracovat DPFO. Nevím jestli jsem Vám pomohla...ale tato problematika mě zajímá, protože bych chtěla firemní spoření zavést i v naší firmě. Jakým způsobem o něm účtujete? Jaký máte smluvený úrok? Jak mají vypadat smlouvy o tomto spoření? Budu Vám vděčná za jakokoliv informaci.

• 9. 3. 2008 15:18

Ivka (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanecká spořitelna - prosím o
    To, že to musí zdanit zaměstnanec víme, ale oni se nás ptají jak, tak bychom jim za to, že peníze spoří ve firmě, chtěli dobře poradit, aby to měli správně zdaněno. Především musí spořit jenom zaměstnanci, protože firma na to nemá licenci jako banka. Úrok musí být max. tzv. obvyklý, tzn. že by neměl být vyšší, než by Vám úrok účtovala banka za nějaký provozní úvěr. My dáváme lidem za běžný účet 2%, za termínované účty od 2,5 do 4%. Máme i v podmínkách, že případné vysoké (např. od 500 tis.Kč) vklady mohou být úročeny o 0,5% vyšším úrokem. O spoření účtujeme na účty MD 211, resp. 221 proti dal 333 a máme k tomu starý ještě dosovský program, který z denních stavů počítá úroky a chová se jako spořitelna (výběry, vklady, výpočet úroků, výpisy, atd.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).