Re: Faktura - mínusová částka - likvidac
Z Vašeho dotazu jsem poněkud zmaten. Popište prosím čeho se faktura z roku 2005 týkala a jak jste jí zaúčtovala. Teprve pak se dá vymyslet co s tím udělat. Vysvětlete prosím, co si mám představit pod vašim sdělením "zaplatila jsem ji spolu s ostatními doklady"
Zdraví bubu
Dobrý večer Bubu :-)
Faktura byla od Eurotelu. Účtovala jsem jako fakturu za telefonní služby, ovšem mínusově. Protože se jí chci zbavit, tak jsem dala zaplacení - ale protože nemůžu platit ani bankou, ani pokladnou, platím ostatními (interními) doklady. A není mi jasné účtování platby.
Mě to tedy připadá tak, že jste v roce 2005 obdržela od slavného Eurotelu dobropis, který jste patrně za účtovala
-3,54 MD 518
-0,67 MD 343 -4,21 Dal 321
Pak by ale 4,21 měl Eurotel zaplatit Vám. Předpokládám, že Vám nic nezaplatil a možná že si to započetl k nějaké jiné faktuře ale to tady nevyřešíme.
Pokud jste účtovala tak jak jsem uvedl výše máte minusový zůstatek na straně Dal účtu 321.
Vzhledem k tomu, že se jedná o naprosto zanetbatelnou částku nebál bych se zaúčtovat 4,21 MD 548 Dal 321
Zdraví bubu
Mám to zaúčtované přesně tak, jak uvádíte. Faktura nezní na "dobropis", ale na "fakturu" a uvádí se tam "za kredity, slevy".
Vím, že by měli platit oni nám, nicméně včera jsem dohledávala veškeré následující faktury a započteno to není. A kvůli necelým 5 Kč se mi nechce konat administraci s Eurotelem (nyní Telefonicou). Takže, milý Bubu :-), mockrát vám děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.